Over ons

Tot 1956 werd de Lindenhorst nog bewoond door een jonker van het adellijke geslacht De Vos van Steenwijk. Nu is dit monumentenpand in het bezit van het Drentse Landschap, een natuurbeschermingsorganisatie, die zich ook bekommert om cultureel erfgoed.

Sinds 1995 runnen Christa Holtrop en John Leijssenaar op deze mooie locatie hun groepsaccommodatie.
De Lindenhorst ligt in het buurtschap De Schiphorst, dat valt onder de gemeente Meppel.

instellingskok John Leijssenaar

Christa Holtrop

Als cultureel jongerenwerkster werkte Christa Holtrop in de jaren tachtig op de Lindenhorst in dienst van een Stichting, die zich bezig hield met het organiseren van buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Dat werk was haar op het lijf geschreven. Toen de Stichting er na een tiental jaren mee ophield, vond Christa in John Leijssenaar haar partner. Samen hebben zij in 1995 de Lindenhorst nieuw leven in geblazen. In eerste instantie vooral door het organiseren van geheel verzorgde werkweken voor scholen. Tegenwoordig is de groepsaccommodatie geschikt voor praktisch elke groep mensen, van zomerkamp tot bruiloft.
Christa is een uitstekende gastvrouw, die het iedereen op de Lindenhorst naar de zin weet te maken. Zij is altijd bereid om met haar gasten mee te denken bij het samenstellen van een programma, zodat hun verblijf op de Lindenhorst verzekerd is van slagen.

Christa Holtrop

John Leijssenaar

Van huis uit is John Leijssenaar een zelfstandig werkend instellingskok. In de loop van de jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een veelzijdig kok die voor elke groep een goede maaltijd kan bereiden. Zo heeft hij zich gespecialiseerd tot dieetkok en kan hij heerlijk vegetarisch koken. Voor de vele bijzondere groepen die de Lindenhorst bezoeken is de kookkunst van John van toegevoegde waarde.
Daarnaast is John technisch en weet hij bij wijze van spreken elke spijker in de Lindenhorst te vinden. Dat is ook handig voor groepen die een beetje technisch inzicht wel kunnen gebruiken.