Omgeving

De Lindenhorst ligt midden in het Reestdal, een uniek beschermd natuurgebied. Het ongeschonden karakter en de rust van dit gebied nodigen uit voor een stevige wandeling of een ontspannen fietstocht.

Wilt u niet zo ver gaan?
Het bos achter De Lindenhorst is prachtig en op 5 minuten loopafstand bevindt zich Havenzate de Havixhorst en ooievaarsstation De Lokkerij.

ooievaar De Lokkerij

Natuurbos

Direct achter De Lindenhorst ligt een prachtig natuurbos met midden in het bos een enorme eeuwenoude boom, groot en indrukwekkend. Dit bos is alleen toegankelijk voor de bezoekers van De Lindenhorst.

Ooievaars

Op 5 minuten loopafstand van De Lindenhorst ligt het ooievaarsbuitenstation De Lokkerij. Sinds 1980 is men hier actief om de ooievaar weer terug te krijgen in het Nederlandse landschap en met succes. In de zomermaanden zitten hier ruim 200 ooievaars! De Lokkerij is van 1 april tot 1 september op woensdagmiddag en zaterdagmiddag te bezoeken.

Het Reestdal

Vlakbij De Lindenhorst kronkelt het riviertje de Reest zich over een afstand van ca. 35 km een weg door het Reestdal. Dit middeleeuwse beekdallandschap, waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, bos en heide elkaar afwisselen, is uniek in Nederland. Karakteristieke boerderijen, havezaten en oude dorpjes maken het tot een bijzonder cultureel erfgoed. Hier, op de grens tussen Drenthe en Overijssel, kunt u prachtig fietsen en wandelen.

En verder…

In de omgeving van De Lindenhorst is nog veel meer te beleven, zoals:

  • Zwemmen in bosvijver ‘De Zwarte Dennen’ in het Staphorsterbos 
  • Dineren in havenzate Havixhorst 
  • Winkelen in het gezellige Meppel 
  • Outdoor activiteiten, die wij in samenwerking met Exped organiseren 
  • Enz. enz. 

Vraag ons naar de mogelijkheden.
Wij zijn uiteraard altijd bereid om met u mee te denken.omgeving